Tatran, Eating Sports

20. julij, Koper ­čÄĚ Leto┼ínji JEFF bosta otvorili skupini TATRAN ( @tatranmusic )in EATING SPORTS. Rezervacija vstopnic ni mo┼żna. Vstopnice bodo na voljo na dan dogodka od 20.30 dalje v Atriju Pretorske pala─Źe. Dogodek sofinancirajo Mestna ob─Źina Koper, Luka Koper in Izraelsko veleposlani┼ítvo
Klub ┼ítudentov ob─Źine Koper na koprske ulice vra─Źa JAZZ ETHNO FUNKY FESTIVAL – JEFF.
Letošnji JEFF bosta otvorili skupini TATRAN in EATING SPORTS.
 
TATRAN je instrumentalni trio, ki ga sestavljajo Tamuz Dekel, Dan Mayo in Offir Benjaminov ter je eden redkih melodi─Źnih pojavov, ki spremenijo glasbeno igro. Veljajo za prelomno skupino na celotni glasbeni sceni Tel Aviva, saj prina┼íajo ritem in zvok, kakr┼ínega ┼íe nismo sli┼íali. Elegantno zdru┼żujejo klasi─Źno strukturo kitare, basa in bobnov z novim pristopom h glasbi in zvoku. Izraelski trio neprestano ┼íiri meje in┼ítrumentov in uporablja ┼íirok nabor efektov in zvo─Źnih manipulacij, tako akusti─Źnih kot elektronskih. Skupaj z dodelanimi kompozicijami in natan─Źnim aran┼żmajem ustvarjajo orkestralno glasbeno izku┼ínjo, ki velja za domiselno in ekspresionisti─Źno, z globokimi vplivi post-rocka, modernega jazza in klasi─Źne glasbe.
 
­ŁŚś­ŁŚö­ŁŚž­ŁŚť­ŁŚí­ŁŚÜ ­ŁŚŽ­ŁŚú­ŁŚó­ŁŚą­ŁŚž­ŁŚŽ
Eating Sports plujejo po razli─Źnih ┼żanrskih oceanih, vendar se v vsakem trenutku zavedajo, kje je njihova ladja. Vsakemu komadu lahko tako pikolovski lovci na izraze, ki predal─Źkamo glasbo, pripi┼íemo ve─Ź ┼żanrskih listkov.
Zasedbo sestavljajo glasbeniki, ki se redno udejstvujejo na slovenski umetni┼íki sceni in so prepoznavni tudi zaradi drugih projektov. Gonilna sila ritmi─Źne sekcije je Marek Faku─Ź, bobnar nekaterih vidnej┼íih v─Źasih bolj eksperimentalnih, drugi─Ź bolj plesnih zasedb, kot sta recimo Marta Fakuch in Etceteral. Na so─Źno podlago ritmov prile┼żejo rifi, ki jih bratsko zverzirano servirata Anton Lorenzutti in Tilen Kravos, oba tudi ─Źlana zadnjih dveh Kombo zasedb Zlatka Kau─Źi─Źa. Po na─Źelu ÔÇťsamo preve─Ź je dovoljÔÇŁ zvoke zasedbe v ma┼íinerijo lovi Lan ┼átokelj Wu, ki s semplerji in elektronskimi vlo┼żki ┼íe dodatno zabeli glasbeno brozgo.